Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași anunță lansarea albumului ,,IAȘII ȘI ÎNCORONAREA DE LA ALBA-IULIA. Semnificațiile unor distincții 1921-1922-1933”, coordonat de dr. Aurica Ichim și drd. Alexandru Gorea. Albumul a fost tipărit în ediție bilingvă română -franceză, cu o traducere realizată de Dana Baran și  Elena Farca.

Evenimentul va avea loc marți, 15 noiembrie 2022 la Palatul Braunstein din Iași, începând cu ora 17:00. Albumul va fi prezentat de conf.univ.dr. Ovidiu Buruiană de la Facultatea de Istorie a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Valorificând surse de arhivă, informații din presa interbelică, precum și un număr mare de fotografii sugestive, albumul își propune să redea patru momente importante din istoria locală a Iașilor: decorarea orașului de către Regatul Italiei, în anul 1921, cu ,,Croce al Merito di Guerra”; de către Republica Franceză, în anul 1922, cu decorația ,,Criox de Guerre”; decorarea orașului de către regele Carol al II-lea, în anul 1933, cu medalia ,,Virtutea Militară”. Ultimul capitol al lucrării este dedicat participării Iașului la serbările încoronării de la Alba-Iulia.

Vă invităm să ne fiți alături!

IAȘII ȘI ÎNCORONAREA DE LA ALBA-IULIA 6

Go to Top